Prosarjan ennakot – Akateemisen Kyykän MM-kilpailut 2023

Alkuun pari sanaa. Pro-sarjan taso on HÄKELLYTTÄVÄN kova ja perjantain vesi-/lumisateen vaikutus jättää ennakoihin jonkin verran heittelyä. Ennakoiden järjestys on monen kyykkääjän yhteisnäkemys ja nähtäväksi jää, kuinka lauantaina käy. Todennäköisesti turnaus mennään perinteiseen malliin niin, että osa ei tykkää kentän jäisyydestä/pehmeydestä/epätasaisuudesta/keksi tähän joku kuvaava ja Herra 31 ja Anustapit voittaa koko homman.

Herra 31 ja Anustapit

Tällä tiimillä (tai ainakin suurimalla osalla jäsenistä) oli murskaava ote viime viikonloppuna PoWissa ja noin ylipäätään viime vuosien turnauksissa. Mestaruussarjan pelaajat tiesivät jo PoWiCupin finaalissa, koska on varaa heittää haukia.  Ennustamme, että tämä joukkue nappaa kirkkaimman mitalin. Yllättävää? Ei.

PIrkanmaan Pullo ja PELI

“Kannattaa olla aina Miika Sorvalin joukkueen puolella” – vanha hervantalainen kyykkäsananlasku. Tänä vuonna joukkueessa Antti Eronen on vaihtunut Tommi Nikulaan, joka ei viime vuonna päässytkään pelaamaan. Odotamme innolla, asettuuko Karssen maila vai näemmekö viime vuoden tavoin villisti ratsastavan mailan. Jos Karsse heittää konaa niin tulokset voivat olla viime vuotta kovempia. Jämätommin riviheitto kyykkäliigassa on ollut hurjassa vireessä ja Jallux pelaa tasollaan, joten jos TiTe-pelaajien heitto pysyy tasollaan, on mestaruuden uusinta realistinen lopputulos.

SuppoHauet

Tämä Oulun ihme ja monien joukkueiden kauhu voi saada aikaiseksi tiukkoja tuloksia. Nähtäväksi jää, miten jääkenttä kohtelee tätä joukkuetta ja jatkuuko meno samanlaisena kuin Oulun jääkentillä. Suppohauet ovat tulosvarmuudellaan lähtökohtaisesti mitalisuosikkeja. Kyykkäasioiden tuntijat ovat saaneet SuppoHaukien pelikirjan fyysisen kopion käsiinsä, ja jos sitä noudatetaan myös lauantaina pilkulleen, on Suppohauilla kaulassa illan päätteeksi kirkkaimmat mitalit.

Aidot Jarruanaalivoimistelijat

Päivän kysymys on: haittaako vai ei? Joukkueen dynamiikka on mysteeri, mutta joukkueessa on tiukka liuta tykitteleviä yksilöitä. Paperilla tiimi on kasattu ison maailman pelaajabudjetilla, mutta jos Academic Kyykkä Experience on opettanut mitään, niin sen että Sipuli on pelaajan tärkein taito kun mennään jännän äärelle. Tiimi pelanneekin suuren osan peleistä kovalla tasolla, mutta jos pipo rupeaa liukumaan sipulin päältä, voi se lentää heittoneliöstä kokonaan jolloin verifioidut poljinkakkosakrobaatit pääsevät aloittamaan jälkipelit etuajassa.

Melkoiset Orgiat Tänään (MOT)

Rahko saanut heittokunnon takaisin ja vasen nurkka napsuu nätisti pois. MOT on yksi harvoista jatkuvasti yhtenäisenä tiiminä pelaava osallistuja, joten pelikirja ja tiimihenki ovat kunnossa. Joukkueen jäsenet ovat keränneet liigakauden ajan joukkueen varmuutta myös tiukoissa paikoissa ja jos sama tulos jatkuu niin jatkoon meno on taattua, jopa mitalipeleihin asti. Jostain syystä tämä ei ole vielä näkynyt tuloksessa. Penkkiurheilijalle vinkkinä ankkurilakaisija-Samin kirurgisesti asettuva lakaisuheitto, joka pystyy itsessään pelastamaan tiiminsä tiukoissa paikoissa.

MöhöMaHaLasKu

MahaLasKu on tehnyt kovan kiinnityksen ja hankkinut joukkueeseen Petteri “Patteri” Törmäsen. Ennustamme, että tulemme näkemään monta keskelle heitettyä patteria, mutta se ei tätä tiimiä haittaa, koska muu joukkue napsii myös konaa ja Totti viimeistelee varmasti. Riskinä näemme, että tiimissä on vain yksi Totti. Ainakin jos MaHaLasKun pelihistoriaa ilman PatteriPetteriä on katsominen, jää Totille enemmän linjoja kuin on mailoja, jolloin tyhjentäminen on monen kokeneen lakaisijan (pl. Anssi Tura) mukaan vaikeaa.

Skepparklubben

Ennen PoWiCupia kyykkäkansalle kerrottiin, että Skepparit ottavat määrittelemättömän mittaisen tauon kyykästä. Tämä tauko ei kuitenkaan kauan kestä ja kyykkäkenttien konkarit tekevät nopean paluun. Koronaa edeltävät kisat voittanut joukkue on akateemisen kyykän instituutio, jonka jäsenet tuntevat pelikavereidensa heitot kuin omat taskunsa. Skepparit ovat tiimi, jota ei voi koskaan sulkea mitalikeskusteluista ulos, mutta turnauksen taso saattaa pudottaa vedonlyöjien optimismia skeppareiden suhteen.

MörköEeverttiMöröt

Möröt tunnistaa kovaäänisestä keskustelusta ja siitä, että nelospelaajan suu käy samalla, kun heitto lähtee. Joukkue on liigassa pelannut hyvää tasoa, joskin tuloksissa aina vastustajan mukaan. Tällä joukkueella sipuli kestää ja koko tiimin onnistuessa taotaan kovaa tulosta. Jos lauantaina pelattaisiin jääkentillä, saatetaan nähdä luistimet jalassa heittävä Lases.

Ouluttomat olvin Onkiat

Joukkue yhdistää hyvät tyypit ja hassuttelijat samaan tiimiin. Jokaisella pelaajalla on kovia näyttöjä niin hienoista heitoista kuin eeppisistä haukikarkeloista. Nähtäväksi jää, olisiko joukkue tarvinnut hieman Oulua tiimiinsä ja kalastellaanko peleissä kovia heittoja vai haukia. Joukkueen konaosasto Natsku ja Isse edustavat kahta eri riviheittofilosofiaa: Natsku heittää teknisesti ja tarkasti, kun taas IssE heittää täysiä ja täysiä. Pelin viimeistelevät torniroskavelho Qizma, joka ei toisaalta ole päässyt talvikaudella treenaamaan muuta kuin scifi-linjateoriaa, sekä nelospaikkaa koko talven pelaava Tinsku (joka lakaisee hyvin tai hauekkaasti).

Disko_Lisko

Tällä viikolla meidät kaikki on yllättänyt, että Kukko heittääkin oikealla JA vasemmalla kädellä. Liigassa nähty oikea-cock tuskin kuitenkaan jaksaa koko turnausta ja uskomme, että vasurilla mennään eikä maksimiburana kanna. Ahvena ja Julia ovat saaneet mailansa asettumaan ja Eliaksen avaukset ottavat isosti konaa tai kaatavat torneja. Kentillä voidaan nähdä siis plussaa tai jotain sinne päin. 

Tekniikan Ihmelapaset

Tietäjät ja tuntijat osaavat kertoa, että kyseessä on Oulun akateemisista kyykkäpiireistä ponnistava takavuosien tähijoukkoe, joka kävi myös viime vuonna MM-kyykässä näyttämässä heiton mallia. Vaikka menestystä ei tuolloin tullut, osoittivat käsineet ettei vanhat taidot ole ruostuneet puhki ajan saatossa, vaan homma on edelleen hanskassa. Julkista tietoa treenaamisesta ei ole tihkunut, joten kyykkä asioiden tuntijat viittaavat kintaalla tiimiä ja veikkaavat, että nämä kädet lämpiävät minttukaakaon ääressä jatkopelien katsomossa.

Feuchte Rächerinnen

Tässäkin tiimissä on kokeneita kyykkäkonkareita täälläkin. Yleisesti voidaan sanoa näin, että kun pro-sarjan joukkueessa on Ari niin joukkue pärjää hyvin. Tiimi on suojannut jäsentensä nimet kryptografisesti, joten koko tiimiä ei pystynyt analysoimaan ja Märät kostajat ovatkin turnauksen musta ritari.

TTYMI

Viime vuoden yleisen sarjan voittaja pääsee ensimmäistä kertaa Pro-sarjaan pelaamaan. Joukkueelta on saatu hyviä näyttöjä niin viime vuonna yleisessä kuin Tampereen Puljusarjassa. Sipulin kestävyys on monilla pelaajista joko tai – jos sipuli kestää niin TTYMI voi yllättää ja piestä monet kovimmistakin joukkueista. 

Kyl Mä Kosken Kyykkää
Tässä tiimissä ovelan nimimerkin takana on epävirallisesti ensimmäinen kyykkäliiton joukkueen valloitus MM-kyykän pro-sarjaan. Lainaamalla lappeen Rantalaista kyykkä a. Sian tuntijaa käy ilmi, että tiimissä on kaksi viime vuoden NKL-mestaria. Tämän talven näytöillä Heikillä on edelleen kyky poistaa riviä näyttävästi pelikirjan mukaan, mutta heitolla on usein roskaisia sivuoireita. Elmo on jatkanut kaksikätisen rosvon roolia, mutta viime vuoden finaalien vasuripommit ovat loistaneet poissaolollaan kyykkävideoissa jotka Sialle on annettu katsottavaksi. Kaksi muuta pelaajaa tulevat akateemisten talvikenttien ulkopuolelta. Tietotoimisto osaa kertoa, että menestystä kesäkentillä on tullut, mutta alustan vaihto saattaa olla iso kulttuurishokki. Tämä joukkue pystyy huippusuorituksiin, mutta vedonlyöjän silmissä tiimin kädessä on värisuoran sijaan liikaa villejä kortteja.

KyykkäMafia

Kyykkämafia edustaa lappeen Rantojen seuraavan sukupolven kyykkääjiä. Jokainen pelaaja on osoittanut kykynsä huippusuorituksiin. Kärjessä Sami, joka debytoi kesäkentillä viime vuonna ja oli mukana joukkuekisan SM-hopeatiimissä. Sipuli on kuitenkin viihdyttävän huono. Eemil ja Markus ovat olleet nousujohteisia NKL-pelaajia, jotka ovat pystyneet kantamaan tiiminsä tänä vuonna NKL:n kärkikahinoihin. Penkkiurheilijan kannalta huomio kannattaa kiinnittää Lauriin, joka heittää ihan aikuisten oikeasti täysiä. Osuessaan kunnolla kyykkiä saadaan hakea Tamppi-areenan takaa. Kokonaisuutena tiimistä puuttuu kuitenkin se viimeisten linjojen poistaja, joten kun pelien taso lähenee tyhennystä, jäänee Kyykkämafia tänä vuonna hakemaan treenivinkkejä tuleville vuosille.

Bitches out of Booze, Saatana!

Viime vuonna yleisen sarjan kakkonen tulee nyt testaamaan taitojaan pro-sarjaan. Tälle joukkueelle jääkenttä olisi eduksi, mutta järjestävän tahon sääkone osoittaa muuta. Meno kentillä on ainakin taattu tämän joukkueen myötä ja heittofiiliksen osuessa kohdilleen saatetaan nähdä viime vuoden kovaa tasoa. Joukkueen erityispiirre on ottelun sipulikertoimen moninkertaistaminen, mutta valitettavasti tämä ase on aikamoinen hehtaaripyssy ja osuu monesti myös omiin pelaajiin. BooBs tuo nykyaikaisen somepreesenssinsä prosarjaan, mutta se ei pelituloksissa valitettavasti näy.